stand van zaken in juni

Achteraf ben ik erg tevreden over hoe de tuin er bij staat. De boel is redelijk klaar en het onkruid is min of meer onder controle. De bloemen staan in bloei op de bloembedden en de tomaten zijn druk bezig vruchten te vormen. De sla is doorgeschoten maar nog prima eetbaar aan de zijkant. Langzaamaan laat ik de sla plaatst maken voor de snijbiet en de andijvie.Naast de oogst van het leeuwendeel aan koolrabi, sla en meirapen was het ook tijd om de doperwten te plukken. Althans wat daar dan van over was. De droogte heeft zijn tol geëist. Veel planten waren dood. Bovendien bevatte de peulen die een wat wratachtige huid geen lekkere erwten: vies bitter en de structuur was ook niet ok. De peulen die glad waren echter smaakten zoet en zacht. Deze heb ik dan ook kort verhit samen met een paar verdwaalde aardappelen uit mijn vroege aardappelbed. Prachtig glad en de schil zo dun en zacht dat ik deze bij het wassen er af kon wrijven. Niet dat er veel gewassen hoefde te worden trouwens. Ik kon ze schoon uit de grond plukken. Binnenkort kan ik de rest van deze aardappels rooien.

antidatea: 11 juli 2017

2017-07-10T23:48:06+00:00 vrijdag 30 juni 2017|Alles|0 Comments

Leave A Comment