augustus

1 augustus 2017

Augustus begon met een bijzondere spotting van een roze sprinkhaan in mijn kas. Vreemd genoeg dacht ik eerder al na over het ontdekken van iets bijzonders. Als een soort voorgevoel. Schijnt nogal zeldzaam te zijn. Verder heb ik oogst van o.a. tomaten, paprika en komkommers!

Qua zaaien is er weinig van gekomen. Verder is het een tijd van onkruid weg halen. Alles groeit nu welig en ik ga op vakantie dus je kunt beter de tuin wat netjes achterlaten anders kom je terug in een jungle.


Maïs en zonnebloemen

De maïs en zonnebloemen zijn ook klaar voor oogst. Hoewel de zonnebloemen voor mij “bijvangst” is. Als de vogels ze opeten prima. Ik doe er nu nog niks mee. Misschien in de toekomst olie van persen. Als consumptiezonnebloempit denk ik niet echt geschikt. De maïs had kleine kolven. Maar wel een flink bruine pluim dus dan moet je ze niet te lang meer laten zitten. Ik heb ze goed en wel er af gehaald en meegenomen naar huis om te koken.

9 augustus 2017

24 augustus 2017

 

 


In de kas

De vruchten in de kas beginnen kleur te krijgen. Rijpe tomaten en puntpaprika’s! De eerste komkommers zijn ook klaar om geplukt te worden. Wat groeien die dingen hard! Als ik een paar dagen niet op de tuin was geweest waren de kleine komkommers alweer plukklaar. Ja en met die meloen.. ik weet het niet hoor..

26 augustus 2017

26 augustus 2017

 

26 augustus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

oogst

vruchten

9 augustus 2017

26 augustus

29 augustus

Een mooie eerste oogst. De smaak is goed. Vooral de jonge komkommers hebben een wat stevigere schil en wat geconcentreerder is smaak. Wel geloof ik dat het nog beter kan. Je proeft dezelfde verarmde smaak van paprika’s die je uit de supermarkt verwacht. Dat is ook niet vreemd gezien ik dit jaar nog maar begonnen met grondverbetering. Het is praktisch telen op speelzand. Maar toch mooi resultaat zo.


 

aardappelen

6 augustus 2017

Na het succes van de Annabel vorige maand nu de Raja. Een middellaat ras met een prachtige paars-bruine schil. Vooral als ze gewassen zijn. De opbrengst is niet heel hoog, zo rond de 12Kg maar toch zeker de moeite waard.


 

rode bieten

26 augustus 2017

De rode bieten zijn aardig op grootte gekomen. Sommigen heb ik ingemaakt in een grote weckpot maar de rest in de schuur in een oude koelkast gedaan en soort van vergeten. Dan drogen ze langzaam uit. Ik vind rode bieten lekker maar het is veel werk om het klaar te maken.

 


snijbiet

7 augustus 2017

De eerste snijbiet kon ik oogsten. Rauw vond ik het niet zo lekker als ik me herinnerde van een eerdere oogst op een andere tuin waar ik vrijwilliger was. Het was wel goed sappig maar de smaak is lichtelijk wat zeepsop achtig. Het was niet lekker dóór te eten. Gekookt en door de stampot houdt je een wat dradige slierten over die je moeilijk weg krijgt.  Later wel in stukjes geprobeerd. Wel beter maar ik ben er niet kapot van.


zaaien

Het plan was om wortelpeterselie, spinazie en spitskool te zaaien. Maar ik kwam hier niet aan toe. Mede omdat ik voor 2,5 week naar Griekenland ging. De wortelpeterselie ben ik zelfs helemaal vergeten en de spinazie en spitskool is laat gezaaid en werd niks meer. De temperatuur werd dit najaar 2017 snel te laag en dan groeit het niet meer voorspoedig. Volgend jaar beter.

2018-03-18T14:24:37+00:00 zondag 18 maart 2018|Alles|0 Comments

Leave A Comment